Att ta bilder med kameran är att spara särskilda ögonblick man vill ha kvar. Många går ut i naturen med sin kamera för att fotografera djur och natur och väljer kamera beroende på hur intresserad man är och vilken kvalitet man vill ha på bilderna. Vill man ta proffsiga bilder är det bra att köpa några olika objektiv. Ett bra teleobjektiv kommer väl till hands om du vill ta bilder på djur i rörelse, vinkelobjektiv fungerar bäst vid fotografering av landskap och vyer. Men det viktiga är att man har en kamera man känner sig bekväm med och kan hantera på rätt sätt för att få bra bilder.

Att skapa bra bilder

Det finns många bra naturfotografer som får sina bilder publicerade i de större magasinen. En av de kända fotograferna Tim Laman är Wildlife photographer of the year. För att bli en bra naturfotograf krävs det tålamod och träning, det bästa sättet är att gå ut med kameran och börja ta bilder. Med några enkla regler kan man få riktigt bra foton, Närbilder kan bli riktigt fina, man kan prova att vinkla kameran på olika sätt för att få en riktigt bra bild och ljuset som faller på objektet gr mycket för själva bilden. Ofta är det så att endast ett fåtal bilder blir riktigt bra men med lite övning så kan man bli en riktigt bra fotograf så småningom.

Att använda sina bilder i fototävlingar

Att få ett professionellt utlåtande om de bilder man tar kan man få om man tävlar i naturfotografi. Det är även ett sätt för att få feedback på bilderna och vad som är bra respektive vad som kan bli bättre. Tävlingarna kan man hitta i fotomagasin eller tidningar om djur och natur som ibland utlyser tävlingar om bästa bild. Den bästa belöningen är nog att få just sin bild publicerad i en tidning eller ha dem med på en utställning där fler få ta del av den. Att umgås med andra fotografer är både inspirerande och man har även ett utbyte av idéer och lär av andras erfarenheter inom fotografering.